Sommer opladning

IMG_1815.jpeg

 

Kalenderen viser den 20. Juli, og jeg er halvvejs i min sommerferie.

Det er rigtig, rigtig mange år siden, jeg har holdt en sammenhængende 4 ugers ferie. 

For ligesom at toppe mit valg af lang sommerferie, har jeg besluttet mig for, at lave INGENTING!

Og det går overraskende godt! 

Jeg skulle lige vænne mig til ikke at have dårlig samvittighed over at ligge i sengen til kl. 10, eller måske 11 om formiddagen, læsende i en bog, som alt for længe havde kaldt på mig fra reolen.

For derefter langsomt at bevæge mig ud i køkkenet, presse en frugt- eller grøntsagsjuice,  fortsætte ud på tagterrassen – ud i solen for liiiige at snuppe 1 times tid med juicen i den ene hånd og kaffen i den anden.

Om eftermiddagen kan jeg, hvis bølgerne går højt, svinge mig op til en tur i Eventyrhaven og dyrke lidt yoga…. For derefter at måske snuppe en lur på før omtalte terrasse… 

Og så var der jo lige den serie på DR2, jeg ikke havde haft tid til at se, da den oprindelig løb over skærmen. Så hvorfor ikke lige nuppe 4 afsnit i træk og falde i søvn, mens øjnene søger tilbage fra firkantet til oval form.

Sove som en drøm og vågne op, for at stort set at gentage det netop beskrevne.

Og det bedste er, at jeg ikke har dårlig samvittighed! 

Ikke at foretage sig noget, kan være spild af tid, eller det kan være en nødvendighed, en kunstform, en oplader – et åndehul i en pakket hverdag og kalender. 

Jeg indrømmer… det er ikke særlig Instagram venligt. Jeg tror det eneste billede jeg har postet i min ferie, var et lidt “naughty” billede af en Samsø kartoffel med associationer, der blev lagt fotogent til rette på mit køkkenbord, inden den røg i gryden, som tilbehør til min simple aftensmad.

Hvile er nok den mest undervurderede aktivitet man kan flashe for omverdenen. Hvem gider se på en uredt seng og morgenhår? Heldigvis ingen, så man er dejlig fri for at stresse over at dokumentere begivenheden.

Når det eneste der “forstyrrer” er sollyset om morgenen og den stille regn på taget om natten, får hjernecellerne lov til at afspadsere al den overtid de har sparet op. 

Well, jeg har haft – og får et par sommergæster på besøg, og det glæder jeg mig naturligvis til. Men de skal ikke forvente den store service!

Her på 4. Sal med ubegrænset kig til himlen tager vi sommerferie alvorligt, og følger Zen Masterens råd til sin elev, der ønskede at kende vejen til “Enlightment”:

“Når du er sulten, spis; når du er træt, sov”.

7fa4d012dc8ea6527d8b0b0cd05bf6d0--snoopy-love-charlie-brown-snoopy

God sommer 

Ulla Upma Kaur Steen

4 tanker omkring “Sommer opladning

 1. Kære Ulla.

  Hvor bliver jeg dog glad, lettet og lykkelig over at læse dit indlæg om sommeropladning. Jeg har også 4 ugers ferie, og har nærmest depression over, at jeg ikke er i aktivitet hele tiden. Det meste af tiden bruger jeg i mit sommerhus, hvor der absolut intet sker…dagens måltider er den store oplevelse. Jeg sover længe, og får dårlig samvittighed, jeg har allerede læst 6 bøger, krimier…har faglitteratur med, som også giver mig dårlig samvittighed. Jeg har en masse malerarbejde der venter…..men nej….jeg vil flade ud, falde ned, gå i tomgang for så derefter at bygge op igen, og det vil jeg gøre med god samvittighed fra nu af. Tak for dine ord, det var dem jeg havde brug for👍.

  De bedste hilsner fra Merete

  Merete Mejlvang

  > Den 19. jul. 2019 kl. 20.15 skrev Essensen af Yoga : > > >

  Liked by 1 person

  • Sådan Merete – giv du bare slip! Nyd dit dejlige sommerhus og dovne sommerdage. Jeg er sikker på, at du trænger til at lade op. Så kan du altid male og læse faglitteratur når du er “fully charged”. Vi ses skønne ❤

   Like

 2. Kære Ulla.

  Det her er DET BEDSTE nyhedsbrev du har sendt ud længe!!

  Jeg vil gerne se både morgenhår og uredt seng, smiler.
  Varmt knus

  Birgitte

  ________________________________
  Fra: Essensen af Yoga
  Sendt: 19. juli 2019 18:15
  Til: birgitte_bp@hotmail.com
  Emne: [Nyt indlæg] Sommer opladning

  UpmaKaur posted: ” Kalenderen viser den 20. Juli, og jeg er halvvejs i min sommerferie. Det er rigtig, rigtig mange år siden, jeg har holdt en sammenhængende 4 ugers ferie. For ligesom at toppe mit valg af lang sommerferie, har jeg besluttet mig for, at lave IN”

  Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s